Tempoh Menunggu Manfaat Takaful SSPN1M-i Plus

Setiap takaful biasanya mempunyai masa menunggu sebelum tuntutan manfaat takaful boleh dilakukan. Begitu juga dengan manfaat takaful yang diberikan oleh skim SSPN-i Plus dan SSPN1M-i Plus. Bagi pengguna yang melanggan skim SSPN1M-i Plus / SSPN-i Plus, masa menunggu bagi manfaat takaful anda adalah seperti dalam jadual dibawah. 

Secara ringkasnya, terdapat sedikit perbezaan untuk tempoh menunggu bagi manfaat kematian biasa bagi mereka yang mengambil Pakej Berlian dan juga selain daripada Berlian. Ini kerana, jika anda lihat pada Pakej Berlian itu sendiri, lebih daripada 50% komitmen bulanan yang dibayar adalah untuk takaful, jadi tidak hairanlah jika manfaat perlindungan yang diberikan untuk pakej berlian adalah lebih baik.

Mungkin ada yang masih tertanya-tanya tentang jenis pakej yang disediakan untuk skim simpanan pendidikan SSPN-i Plus / SSPN1M-i Plus ini. Jom kita lihat pakej yang saya maksudkan  dalam jadual di bawah:


Bagi pakej Berlian, manfaat takaful yang diberikan adalah sehingga RM1 juta untuk ilat kekal dan kematian disebabkan kemalangan. Manfaat takaful yang disediakan oleh skim SSPN1M-i Plus amat berguna untuk memastikan masa depan anak-anak kita sentiasa terjamin.

Anda boleh mendaftar secara online di sini

👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇Tempoh Menunggu Manfaat Takaful SSPN1M-i Plus Tempoh Menunggu Manfaat Takaful SSPN1M-i Plus Reviewed by TheHaikal on February 12, 2018 Rating: 5

1 comment:

  1. Assalamuakaikum. Saya nk bertanya. Untuk berapa tmpoh masa pncarum untuk dapat kan cash valu? means;braoa lama untuk kita boleh kkuarkan wang simpanan?

    ReplyDelete

Powered by Blogger.